Menu

Inkeerregeling

Heeft u onlangs uw aangifte inkomstenbelasting willen invullen en werd u daarbij verrast met een vooraf ingevulde, maar niet door uzelf eerder aangegeven, buitenlandse bankrekening? De inkeerregeling biedt u alsnog de mogelijkheid om dit te melden bij de Belastingdienst.

Als u een onjuiste aangifte inkomstenbelasting heeft ingediend, doordat u – al dan niet opzettelijk – box 3 vermogen heeft verzwegen, kunt u daarop terugkomen door alsnog bij de Belastingdienst melding te maken van het niet aangegeven vermogen. Als het gaat om box 3 vermogen, leidt een vrijwillige verbetering er toe dat een lagere vergrijpboete wordt opgelegd en voorkomt u wellicht strafvervolging. Anders kan de boete oplopen tot 300% van de verschuldigde belasting.

U kunt in beginsel op elk moment kiezen om in te keren, maar als u inkeert wanneer de Belastingdienst u al op het spoor is, bent u te laat. De inkeerregeling is dan van groot belang. Echter met een verbetering van uw onjuist aangegeven inkomen bereikt u doorgaans ook dan dat een lagere vergrijpboete wordt opgelegd.

De inkeerregeling en geheimhouding

De inkeerregeling is een behoorlijk complexe aangelegenheid. Heeft u behoefte aan advies wat te doen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. U bent bij de advocaten van Vink Fiscale Advocatuur verzekerd van geheimhouding. Wij hebben als advocaten namelijk niet alleen een geheimhoudingsplicht, maar ook een wettelijk verschoningsrecht, waardoor u in alle vrijheid en vertrouwelijkheid met ons kunt overleggen. Wilt u meer informatie over de toepassing van de inkeerregeling in Amsterdam in de praktijk of over de inkeerregeling in het algemeen? Neem vrijblijvend contact op met Vink Fiscale Advocatuur!