Menu

Fiscaal strafrecht

Als u geen (of een onjuiste) aangifte heeft gedaan, kan de Belastingdienst u een verzuim – of vergrijpboete opleggen. Bij ernstige vergrijpen kunt u strafrechtelijk worden vervolgd. Belastingfraude kan leiden tot een boete, een strafbeschikking of zelfs een gevangenisstraf.

De FIOD aan de deur

Het kan voorkomen dat u te maken krijgt met een opsporingsonderzoek van de FIOD. De FIOD kan uw woning, kantoor of bedrijf binnentreden en uw administratie, laptop, server en andere gegevensdragers meenemen wanneer dat in het belang van het onderzoek noodzakelijk wordt geacht. Tijdens het onderzoek zult u als verdachte verhoord worden, kunt u in voorlopige hechtenis worden genomen en kunnen nog andere dwangmiddelen worden toegepast.

Deskundige hulp

U begrijpt dat het zaak is dat u al bij aanvang van het FIOD onderzoek wordt bijgestaan door een advocaat die op de hoogte is van het fiscale recht. Hoe eerder, hoe beter. Door onze kennis van het fiscale recht kunnen wij voor u de mogelijkheid van een schikking of transactie beproeven. Als het wel tot een strafzaak komt, schakelen wij een ervaren strafrechtadvocaat in. Als u zelf al door een strafrechtadvocaat wordt bijgestaan, werken wij graag met hem of haar samen.