Menu

Wat kan een fiscaal advocaat voor u betekenen?

Een fiscaal advocaat beoefent het belasting(proces)recht in ruime zin en staat u bij in fiscale geschillen en procedures met de Belastingdienst. Wij leggen u in dit artikel uit hoe Vink Fiscale Advocatuur in Amsterdam u van dienst kan zijn.

Wat doet een fiscaal advocaat?

Een fiscaal advocaat is een advocaat gespecialiseerd in fiscale bezwaar- en beroepsprocedures, in het fiscale boeterecht, in het fiscale strafrecht, in het invorderingsrecht, en/of in civiele procedures met fiscale aspecten.

De fiscaal advocaten van Vink Fiscale Advocatuur kunnen u in rechte vertegenwoordigen bij allerlei fiscale geschillen – op alle niveaus – van bezwaarprocedures bij de Belastingdienst tot cassatieprocedures bij de Hoge Raad.

Vink Fiscale Advocatuur onderkent uw langetermijnrelatie met de Belastingdienst. Ziet u op tegen een bezwaar- of beroepsprocedure? Het beproeven van een compromis is voor Vink Fiscale Advocatuur onderdeel van de procedure. Wij kijken verder. De fiscaal advocaten van Vink Fiscale Advocatuur kunnen daarom in de voorfase van een geschil al het verschil maken.

Onze diensten bestaan onder andere uit:

  • Begeleiding bij een fiscaal boekenonderzoek
  • Begeleiding bij informatieverzoeken
  • Het voeren van (compromis)onderhandelingen
  • Het voeren van bezwaarprocedures (Belastingdienst)
  • Het voeren van beroeps- en cassatieprocedures (Rechtbank, Gerechtshof en Hoge Raad)
  • Verweer tegen een beslaglegging of een executieverkoop

 

Belastingadviseur of fiscaal advocaat?

Een fiscaal advocaat verzorgt geen financiële administraties en vult zelf geen aangiftebiljetten in. Hierin verschillen fiscaal advocaten van een belastingadviseur (en van uw boekhouder of accountant). Net als een belastingadviseur adviseren wij over fiscaalrechtelijke aspecten, zoals bedrijfsovernames, estate planning, financiële planning en optimalisatie van uw fiscale positie. Hierin kunnen wij samenwerken met uw boekhouder of accountant. Een fiscaal advocaat koppelt een gedegen civielrechtelijke opleiding aan specialistische fiscale kennis.

Advocaten hebben daarnaast een wettelijke geheimhoudingsplicht en verschoningsrecht waardoor u uw fiscale zaak in vertrouwelijkheid aan een fiscaal advocaat kunt voorleggen.

Contact

Bent u op zoek naar een fiscaal advocaat in Amsterdam? Of bent u benieuwd wat Vink Fiscale Advocatuur in uw specifieke situatie voor u kan betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op om uw mogelijkheden te bespreken.